Nästa nivå inom storskaliga FFF 3D-utskrifter - En industriell lösning för AM-produktion

INTAMSYS - FUNMAT PRO 610HT  

Under de senaste åren har högpresterande polymerer sett en exponentiell tillväxt inom additiv tillverkning. Material som PEI, PEEK, PEKK och PPSU har öppnat dörren för slutanvändningsapplikationer som tidigare inte var möjliga

Nu har INTAMSYS banat väg för ett större genombrott med denna teknik genom FUNMAT PRO 610HT. Denna utnyttjar potentialen i högkvalitativa 3D-utskrifter av industriell kvalitet, utrustad för att effektivt hantera de hårda kraven som behövs för dessa högpresterande termoplaster.

FUNMAT PRO 610HT har en utskriftsvolym på upp till 610x508x508mm vilket gör det möjligt för användare att skriva ut stora detaljer alternativt flera mindre delar samtidigt för lågvolymproduktion. Eftersom stora utskrifter kräver betydande motorprestanda och positioneringsnoggrannhet är FUNMAT PRO 610HT utrustad med högklassigt servokontrollsystem. Denna teknik förbättrar effektiviteten samtidigt som den är robust med hög precision.

Detalj utskriven i ULTEM med FUNMAT PRO 610HT 

Avancerad, högtemperatur-konstruktion

FUNMAT PRO 610HT är utrustad med speciella vattenkylda skrivarhuvuden som kan hantera upp till 500° C och ger stöd åt nästan samtliga högpresterande termoplastmaterial som finns tillgängliga på marknaden. Genom att höja byggkammartemperaturen till konstanta 300°C kan 610HT lösa problem med deformerade detaljer och erbjuda konsekventa och repeterbara utskrifter varje gång.

3D-utskrifterna blir större, starkare och framställs snabbare

Nuvarande 3D-utskriftsteknik har gjort det möjligt för användare att skriva ut slutprodukter som är både lättare och starkare än tidigare, samtidigt som de skapat teknik som har flyttat fram gränserna för industriella applikationer kan göra. Luftfarts- och i synnerhet fordonsindustrin har tidigt dragit nytta 3D-utskrifter och AM-teknik. För närvarande används ofta ULTEM 9085 inom luftfartsområdet för framställning starka, lätta detaljer som annars skulle behövts bearbetas fram med CNC maskiner.

INTAMSYS är dedikerade att tillhandahålla lösningar för professionella 3D-utskrifter för industriella applikationer.
Det öppna material-ekosystemet har funnits i INTAMSYS DNA sedan företagets start. Eftersom högpresterande material normalt kräver exceptionellt låg luftfuktighet har FUNMAT PRO 610HT utrustats med ett aktivt torkningssystem för filamentkammaren, vilket hjälper materialet att förbli fuktfritt, som i sin tur resulterar i högsta utskriftskvalitet.

Detalj utskriven i PA-CF (kolfiberförstärkt Nylon) med FUNMAT PRO 610HT

Konstruktionen med dubbla munstycken (rörliga i Z-led) stöder utskrift av komplexa geometrier, samtidigt som systemet innehåller användarvänliga funktioner som automatisk rengöring, filamentstoppdetektering och automatisk munstyckkalibrering. Det modulärt utformade munstyckssystemet garanterar en längre livslängd och är enkelt att byta ut eller underhålla under systemets livslängd.

Hälsa och säkerhet

Som en världsledande leverantör av industriella FFF 3D-skrivare sätter INTAMSYS alltid operatörens hälsa och säkerhet över alla andra överväganden.
Optimerat och säkert låssystem och PLC (styrdator) uppfyller säkerhetsnivån D för CE-maskindirektiv.


Mobillogo2        Additiva AB   |   Elsa Brändströms gata 62b   |   SE-129 52   |    HÄGERSTEN   |   08-100 117   |   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Privacy - Personuppgiftlagring