Skip to main content

Funmat PRO 310

Ny industriell 3D-skrivare från Intamsys.

Byggkammarens temperatur på upp till 100° har en viktig roll i utskriftsprocessen:

 • Bättre vidhäftning och minskad warping: Uppvärmd byggkammare hjälper till att förhindra att det printade detaljen kyls för snabbt och krymper, vilket kan leda till problem som att den utskrivna detaljen deformeras sk. "warping". Genom att bibehålla en exakt temperatur i byggkammaren minskar risken för dessa problem och ger bättre dimensionsprecision, alltså att detajen stämmer bättre med cadmodellen.
 • Minskad inre spänning: När det printade detaljen kyls snabbt, kan det uppstå inre spänningar inom denna, vilket kan leda till sprickbildning eller förvrängning av den färdiga detaljen. En uppvärmd byggkammare bidrar till en jämnare och kontrollerad nedkylning, vilket minskar dessa inre spänningar.
 • Bättre lagersammansmältning: En uppvärmd byggkammare hjälper också till att säkerställa bättre vidhäftning mellan skikten i det printade detaljen. Detta resulterar i starkare och mer homogena utskrifter.
 • Möjliggör användning av svårare material: Vissa detaljer kräver högre temperaturer för att smälta ordentligt och skrivas ut korrekt. Med en uppvärmd byggkammare kan du använda dessa material utan att riskera att de inte smälter ordentligt eller att resultat blir undermåligt.
  Denna teknik gör att printern kan hantera material som Nylon-CF, ABS, ASA, PC-ABS, PC-FR och PC-PBT. Detta pga av den välisolerade ocg varmhållna byggkammaren.
 • Förbättrad ytkvalitet: En uppvärmd byggkammare kan minska synliga lagerlinjer och andra ojämnheter på utskriften. Genom att hålla detaljen i jämn värme under hela utskriftsprocessen minskas risken för temperaturfluktuationer som kan påverka ytkvaliteten.
 • Möjliggör större objekt: Större utskrifter har en tendens att kylas ner långsammare och ojämnt, vilket kan leda till problem som warping. En uppvärmd byggkammare hjälper till att säkerställa att hela objektet håller en jämn temperatur, vilket minskar risken för problem med krympning och deformation.


Funmat PRO 310 består av högklassiga komponenter för industriell användning

 • Funmat PRO 310 är konstruerad med de bästa komponenterna och är avsedd att ge repeterbara resultat varje gång med den bästa möjliga ytfinishen.

 • Hög utskriftshastighet med bibehållen precision.

 • Funmat PRO 310 ger inte bara skarpa och exakta utskrifter, den levererar överlägsen precision genom realtidsövervakning och direktkompensation av matningsvolym. Med teknik som normalt återfinns i betydligt dyrare maskiner är resultatet i världsklass.

 • printerhuvuden med en avancerad tekniknivå. 
  Om ett printhuvud behöver servas tar man lätt loss detta med en snabbkoppling.

 • ingen begränsning av materialval – Funmat PRO 310 är "Open Source", vilket ger dig friheten att använda materialtyper från andra tillverkare. Samtidigt erbjuder Intamsys sina egna material och materialprofiler för snabb och enkel användning. Högkvalitativa utskrifter behöver inte längre kosta en förmögenhet!

 • nytt separat torksystem med avsevärt snabbare minskning av filamentfukt och dessutom utan extern el-effektkonsumtion. Filamenten hålls effektivt torra utan elkonsumtion.

 • Funmat PRO 310 är en IDEX-maskin. Detta är den senaste tekniken och ger dubbel prestanda.

 • digitalt programmeringsgränssnitt (API) finns vilket ger möjligheter att ansluta printern med företagets övriga system.
  Förberett för "Industry 4.0" med API/SDK för övervakning, spårbarhet av historiska data. Kan integreras sömlöst i företagets produktionssystem.

Förbrukningsmaterialet (filamentet) finns i en separat optimerad enhet där filamentens fuktnivå hålls kontrollerad. Att materialet håller korrekt fuktnivå är av största betydelse för jämn kvalitet på utskrifterna. En teknik som inte förbrukar energi används och som inte heller degenererar materialet över tiden.
Denna printer är avsedd att skriva ut detaljer i PLA, ABS, ASA, Nylon, PA-CF (Nylon med kolfiber), Polykarbonat mm. Både prototyper och slutprodukter.

IDEX. Två printerhuvuden gör att stödstukturmaterial kan användas tillsammans med byggmaterialet. Stödstrukturen kan sedan lösas upp i vattenbad.
Eftersom printern har två separata skrivarhuvuden som drivs av varsin motor i sidled kan två likadana detaljer printas ut parallellt. Detta dubblerar prestandan och användaren kan alternativt välja att den ena modellen ska vara speglad. Det går också att printa ut en detalj i två olika exemplar samtidigt i olika material.
En högupplöst kamera gör att video på aktuellt utskriftsjobb kan ses på distans.

Stödjer byggmaterial: PA6/66, PA6-CF, PA12-CF, PC, PC-ABS, ABS, ASA, PLA med flera materal. Supportmaterial: HIPS, PVA, SP3040, SP3050.

Teknisk spec. Funmat PRO 310

Technology FFF
Build Volume Single Nozzle: 305 × 260 × 260 mm
Build Volume Dual Nozzle: 260 × 260 × 260mm
Printer Size 700 × 655 × 700mm
Layer Thickness 0.1- 0.3mm
Number of Nozzles 2 (IDEX)
Nozzle Temperature Max.300°C 
Print Speed Max.120mm/s
Nozzle Diameter 0.4mm( Optional:0.25/0.6mm)
Chamber Temperature Max. 100°C 
Build Plate Temperature Max. 160°C 
Leveling Mesh leveling(Max. 100 points)
Filament Diameter 1.75mm
Travel Speed Max.XY 500mm/s
Resolution XY: 16μm Z: 1.25μm
Functions Filament Absence Warning, Remote
Monitor, Remote Control, Remote Print

Print speed

Max.120mm/s
Voltage 200‒240V/7A. 50/60 Hz,
Max. Power 1600W
Connectivity WiFi, Ethernet, USB
Screen 7“ Touch Screen
Build Plate Sprint Steel Magnetic Build Plate with Polyimide Film
Cooling FAN
Filtering system HEPA+Active Carbon
Nozzle maintenance

Quick release design, easy installation and disassembly
Filament Box Standalone, overall sealed, built-in
reusable molecular sieve to ensure
low humidity, real-time monitoring of TEMP and HUM.
Number of Filament Trays 2( Max 1Kg/pcs)
Materials* PA6/66, PA6-CF, PA12-CF, PC, PC-ABS,
ABS, ASA, PLA, HIPS, PVA
Safety Design Safety door lock, over temperature
protection, overload protection,
warning labels
Certification CE, FCC, SGS
Safety Standards EN60204
Slicing Software INTAMSUITE
Supported File Types .stl/ .obj/.x3d/.3mf/.stp/.iges
Operating System Windows
Environment Temperature 15~30°C
Environment Humidity 30~70%
Storage Temperature 0~35℃
Storage Humidity 20~90%

 

Funmat PRO 310 går att beställa nu!

Ytnyttja introduktionserbjudandet på Funmat PRO 310

Begär en offert på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller slå en signal  08 100117!